Trespråklig kalender for 2017

Kvensk institutt, RidduDuottar og Samisk kultur- og språksenter i Porsanger har i 2016 gått sammen om å lage en trespråklig kalender for 2017, i forbindelse med RiddoDuottar-museets elvebåtprosjekt. Målet med elvebåtprosjektet er å dokumentere, bevare og formidle tradisjonell kunnskap om bygging og bruk av elvebåter.

Kalenderen er prydet av flotte fotografier i svart-hvitt med elvebåtmotiver tatt av Ingemann, Richard Bergh, Aage Hegge, Anders Johan Bongo, Samuli Paulaharju, Olga Kvalheim og Elisabeth Meyer.

Porsanger er en trespråklig kommune, og dette speiler seg også i kalenderen. Hver måned finner du et ordtak på norsk, samisk og kvensk. I tillegg er både norske, samiske og kvenske merkedager anført.

Hvis du har lyst til å være informant for elvebåtprosjektet, er RiddoDuottar-museet interessert i å komme i kontakt med deg!

Dette må jo være den perfekte julegave for den språk-og kulturbevisste!

Kalenderen koster 100 kr og selges på Kvensk institutt, Samisk språk- og kultursenter og RiddoDuottar-museet. Du kan også bestille den fra Kvensk institutt, på telefon +47 78 46 10 10, eller e-post, post@kvenskinstitutt.no.

kalender2017