Åpningen av "Levende lokalsamfunn" i Porsanger 26. august

Åpningen av Levende lokalsamfunn 2013 blir livekonserter fra to fantastiske steder i Porsanger kommune. De vil bli streamet til internett i sanntid, og vil gi alle de som ønsker å oppleve denne unike delen av Norge en stor opplevelse.

Mandag 26. august kl. 12.00 Trollholmsund

Mandag 26. august kl. 12.30 Kvensk institutt, Børselv

Kvensk institutt i Børselv ligger idyllisk til ved Porsangerfjorden, og er et senter for historien til de som innvandret og slo seg ned i Finnmark. Våre musikere har tatt med seg musikk som de mener passer inn i denne fantastiske rammen av natur og historie. Fra instituttets utescene presenterer de arktisk triojazz – musikk velegnet for lyse sensommerdager i Finnmark, framført utendørs i omgivelser som naturmessig befinner seg i skjæringspunktet mellom elv, fjell og fjord.
Møt Asbjørn Ruud – gitar, Marianne Halmrast – bass, Torbjørn Engan – trommer.

Asbjørn_Ruud_-_foto_Hilde_Arvola

ASBJØRN RUUD (FOTO: HILDE ARVOLA)

Trollholmsund ligger på den andre siden av fjorden og er et populært reisemål både for turister og folk fra regionen. I  følge et gammelt samisk sagn vandret trollene over vidda med en diger kiste full av gull og sølv. Da de nærmet seg fjorden, forsøkte de å gjemme kista, men fant ingen hule som var stor nok. De fortsatte, men sola rant før de fikk gjemt seg, og alle ble forvandlet til stein. Mandag 26. august blir disse steinene kulisser for en unik klassisk konsert med stryketrioen fra Ensemble Noor og Anna Rostrup på klarinett.

Link til film: https://scenefinnmark.box.com/s/el0drvp96yz1f2i5iqqs

Kilde: Scenefinnmark