Barn lærer kvensk på en gøyal måte gjennom dans og film

Pirjo Paavalniemi fra Kvensk institutt – Kainun institutti har skrevet regla Minun kroppi på kvensk. Regla skal brukes i ei lærebok i kvensk for 3.-4. årstrinn som Porsanger kommune er prosjektansvarlig for med støtte fra Fylkesmennene i Troms og Finnmark.

Elever som har kvensk på 1.-5. årstrinn fra Børselv oppvekstsenter og elever fra 3.-4. årstrinn ved Lakselv skole har skapt en bevegelseslek/dans til regla. Dette er gjort i samarbeid med Pirjo Paavalniemi, lærerne Else Olsen, Ann-Mari Isaksen, Tove Hansen og lærebokredaktør Agnes Eriksen.

Danseprosjektets hovedmålsetting har vært å skape en levende læringssituasjon gjennom bevegelse og dans, ha det gøy i språktimene og lage en film som kan være til inspirasjon for elever som etter hvert kommer til å bruke læreboka i kvensktimene.

Filmen legges inn på www.kvensk.no. Som en ekstra bonus er det gøy å bli kjent med andre som har kvensk i skolen.

Onsdag 21.3. var det danseøvinger ledet av Pirjo Paavalniemi og filming på Kainun institutti – Kvensk institutt ved Mervi Haavisto.

Det var en gjeng med motiverte elever som gjorde en kjempeflott jobb og som storkoste seg, noe denne tegningen som Tobias (2. kl.) laget i pausen er et tydelig bevis på.

Lakselv skole sponset skyss til Børselv og instituttet sponset maten. Både barn og voksne fikk en uforglemmelig dag med kvenskundervisning og mye sosialt samvær.

Agnes Eriksen

Tegning: Tobias 2. kl