Bruk språket ditt på nett!

Indigenous Tweets er en ny arena for minoritetsspråk på nett. Nettstedet søker etter tweets på minoritetsspråk fra hele verden, indekserer dem og Twitter-kontoene de kom fra. Formålet er å finne minoritetsspråklige twitrere fra Twitter for å hjelpe dem å komme i kontakt med hverandre. Statistikkside for twitrere i kvensk er nylig lagt inn og den er for øyeblikk et av 118 språk på nettstedetindigenoustweets.com. Twitter er en mikrobloggingtjeneste som lar brukerne sende og lese andre brukeres oppdateringer som kalles tweets.

Indigenous Tweets var opprettet i mars 2011 av Kevin Scannell, professor i datavitenskap ved Saint Louis University i Missouri.

Scannel anser at globalisering av teknologi kan faktisk hjelpe å bevare minoritetskulturer. Sosiale medier kan være en ny mulighet for små språk. Indigenous Tweets har til og med funnet en tweet i gamilaraay, et trua australsk språk som ifølge Wikipedia har tre språkbrukere i 1997. Mest populære minoritetsspråk på Twitter er språk som Haitisk kreol, baskisk, kymrisk og Vestfrisisk.

Kevin Scannel har lenge jobbet med minoritetsspråk gjennom språkteknologi. Han har til og med brukt åtte år på å bygge en databank av rundt 900 språk ved å gjennomgå blogger, aviser og nettsteder.

Kainun institutti – Kvensk institutt har oversatt Indigenous Tweets på kvensk:http://indigenoustweets.com/fkv/