Kieli on ihmisen kaikki – Mother language means everything

Prosjektleder Kaisa Maliniemi fra Kvensk institutt har deltatt på møter og paneldiskusjon i sommerbegivenhet ”Kieli on ihmisen kaikki/ Mother language means everything” i forbindelse med et NGO-prosjektet  ”Strengthening the Cultural Activities and Enliving Menaced Native languages in the Area of Leningrad”. Prosjektet har som mål å styrke ingrisk og vatjisk språk og kultur i Russland gjennom kulturelle og språklige aktiviteter. Både vatijsk  og ingrisk språk er alvorlig truet. Kvenske språk- og kulturrevitaliseringsprosjekter kan fungere som eksempel hvordan man kan ta vare på språk og kultur.

Harakka

Dmitry Harakka forteller om situsjonen for det ingriske språket.

Møtene og sommerbegivenheten fant sted i Taipalsaari i Finland i 26.-28. juli 2013. Tidligere undervisningsminister og president i det finske parlamentet, statsråd Riitta Uosukainen holdte hovedtalen i den offentlige delen av begivenheten.

25.-28. august 2013 vil prosjektdeltagere fra Finland, Russland, Estland og Norge besøke Kvensk institutt for å bli kjent med situasjonen for den kvenske kulturen og det kvenske språket i Norge.

Laulu

Sanggruppe «Talon merkit» synger på ingrirsk.