Kvensk språkstilling på Kainun institutti – Kvensk institutt

Kunne du tenke deg å jobbe med kvensk språk sammen med en fantastisk kreativ gjeng? Vi søker en engasjert person til å jobbe utadrettet faglig med kvensk språk. Vi søker en person med gode ferdigheter i kvensk, skriftlig og muntlig. Formidlingsevne vil bli høyt vektlagt. Og har du erfaring fra undervisning på grunnskolen- og voksenopplæringsnivå, er du den vi søker!

Arbeidsoppgaver:

 • arbeide med kvensk språk; grammatikk og ordforråd
 • utvikle kursmateriell til språkkurs
 • produsere tekst og oversette
 • planlegge prosjekt og skrive prosjektsøknader
 • kulturformidling generelt, herunder publikumsmottak og foredrag

Kvalifikasjoner:

 • relevant høgskole- eller universitetsutdanning
 • språkkunnskaper i kvensk, finsk eller meänkieli

Vi vil også vektlegge:

 1. kjennskap til kvenske forhold i Norge
 2. gode formidlingsevner
 3. fleksibilitet knyttet til tverrfaglige oppgaver
 4. evnen til å arbeide selvstendig

Vi kan tilby en stilling på et nasjonalt institutt med spennende oppgaver og utadrettet virksomhet, en arbeidsplass i moderne lokaler i naturskjønne omgivelser og et godt arbeidsmiljø. Vi er også behjelpelig med bolig.

Søknadsfrist: 14.11.2014

Forespørsler om stillingen rettes til instituttleder Hilde Skanke tlf. 46 54 88 70. Søknader med attester og referanser sendes til Kainun institutti – Kvensk institutt, 9716 Børselv eller e-post: hilde.skanke(a)kvenskinstitutt.no. Se også: www.kvenskinstitutt.no

Kainun institutti – Kvensk institutt er et nasjonalt senter for kvensk språk og kultur med formål om å bevare og å utvikle kvensk språk og kultur samt formidle kunnskaper og informasjon om kvensk i samfunnet. Senteret er lokalisert i Børselv, Porsanger. Senteret har vært i full drift siden januar 2007.
Kvensk ble anerkjent som eget språk i april 2005, og kvenene har siden 1998 hatt status som nasjonal minoritet. Prioriterte oppgaver er informasjonsarbeid, språkutvikling, drift av språkorgan og medvirkning til oppstart av kvenske språk- og kulturtiltak, spesielt for barn og ungdom. Arbeidet omfatter det kvenske bosettingsområdet i Troms og Finnmark. Instituttet drives med grunnbevilgning fra Kulturdepartementet og prosjektinntekter.