Uuet laulut i Karasjok 9.3.

Uuet laulut – Ođđa sanger –  Nye sanger -lokalkonsert holdes i Karasjok fredag 9.3. kl. 18 på Kulturhuset i Karasjok. Konserten arrangeres i samarbeid med kulturskolen i Karasjok med inviterte gjester fra Karigasniemi.

Tervettulemaa! Bures boahtin! Velkommen!

FAD har gitt kr. 100 000 prosjektstøtte til Uuet laulut 2012. Bevilgningen sikrer arrangement til vårens felleskonsert i Lakselv. Felleskonsert og workshop arrangeres 19.-21. mai. Storfjord, Kåfjord, Karasjok og Porsanger kommuner deltar i prosjektet.

Uuet laulut er et musikkprosjekt for og med ungdom som ønsker å synge på minoritetsspråk. Målet med prosjektet er å styrke og synliggjøre minoritetsspråkene på Nordkalotten og skape nye kulturelle arenaer for ungdom. Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Kvensk institutt og kulturskoler i Nord-Norge hvor man prøver å forankre minoritetsspråkenes posisjon i kulturskolene i flerspråklige kommuner.

Prosjektet ble startet i 2007 som et samarbeidsprosjekt mellom SWEBLUL (Swedish Bureau for Lesser Used Languages), folkemusikkgruppa Jord fra Tornedalen og Kvensk institutt i Porsanger.

Uuet laulut – Ođđa sanger – Nye sanger har en egen Facebook-gruppe.

For mer informasjon:
Kaisa Maliniemi
prošektinjohtaaja – prosjektleder
Kaisa.Maliniemi(a)kvenskinstitutt.no
Tel. +47 465 48 928