Ildsjeler i fart

Revitalisering av kvensk og sjøsamisk språk og kultur er temaet for årets Pohjaisen ihmissii – Davvi olbmot – Mennesker i Nord -fotokalender. Vi har gleden av å presentere mange ildsjeler som jobber for å bevare språk og kultur. Den store interessen for å få flere trespråklige veiskilter er tatt hensyn til i bildevalgene.

Tradisjonelle og minoritetenes merkedager går hand i hand med offisielle norske og samiske flaggdager i denne kalenderen. Alle kalendertekster er på kvensk, samisk og norsk. Vi ønsker også å få fram dialektvariantene i det kvenske språket, og derfor har vi skrevet kalendertekstene i to forskjellige varianter. Bildetekstene er skrevet på den østlige varianten og de andre tekstene på den vestlige varianten. Den østlige varianten ligger nærmere dialektene i Varanger, og den vestlige varianten ligger nærmere dialektene i Porsanger og Nordreisa.

Kalenderen kommer ut for fjerde gang. Fotografene er Ørjan Bertelsen, Stian Eliassen, Ellen Berit Dalbakk, Mervi Haavisto, Nikita Hilko, Bente Imerslund, Liisa Koivulehto, Pirjo Paavalniemi, Sonja Siltala og Silja Skjelnes-Mattila.

Kalenderen kan kjøpes på Kainun institutt – Kvensk institutt og Mearrasámi diehtoguovddáš / Sjøsamisk kompetansesenter eller bestilles fra post@kvenskinstitutt.no.

Mer informasjon:

Hilde Skanke
Institutin johtaaja – Daglig leder
E-post: Hilde.Skanke(a)kvenskinstitutt.no
Tel. +47 46 54 88 70

 

Pohjaisen ihmissii – Davvi olbmot – Mennesker i Nord 2013
Opplag 600 stk.
Format A4
28 s.
Stiftet hefte
Pris 100.-