Nybygget

Bygget til Kvensk institutt er tegnet av arkitekter Odd Østbye og Ingolf Westbø. Det eies av Stiftelsen Kainun institutti – Kvensk institutt. Bygget stod ferdig i 2005 og ble offisielt åpnet i 2007.

Nybygget består av en høyloftet hall og en fløy med åtte kontorarbeidsplasser. Ved hovedinngangen ligger vrimlehall med peis, garderobe og kjøkken. Teknisk rom og et mindre magasinrom ligger på kjellerplan. Bygget har et samlet bruttoareal på 549 m².

Man kan finne igjen elementer fra båten, laftehuset og den lokale naturen. Mønelinjen tar form etter fjellene rundt, og veggene tar farge etter steinen og fjellet. Kontorfløya er inspirert av et gammelt fotografi av en rekke med småhus fra Bossekopp i Alta.

Kultursalen minner om ‘karvas‘ – en hvelva båt som var en vanlig båttype i Porsanger. Salen er akustisk utmerket og kan brukes til seminarer, konserter og høytidelige anledninger. Maleriene i taket i salen er utført av kunstner Eva Bakkeslett som har kvensk bakgrunn. Kunstverket heter ‘Koitto – Gryning’.

Bygget er åpent for besøkende man-fre kl. 9-15 eller etter avtale. Omvisningene kan bestilles ved Hilde Skanke tel. +47 46 54 88 70.

Foto: Jaro Hollan

Se også

[ux_pages parent='26' columns='4' image_height='75%' image_size='large' text_align='center']