Konsert: Elävät ja elläimet – Ville dyr og husdyr

Lasten lauluroikka gir ut sitt første album Elävät ja elläimet – Ville dyr og husdyr.
Velkommen til releasekonsert 24. mai 2019 kl. 18.00 på Kvensk institutt i Børselv!
Inngang gratis!

Elävät ja elläimet -musikkprosjekt

Musikkprosjektet Elävät ja elläimet (Ville dyr og husdyr) er et kvensk barnemusikkprosjekt som skal gjøre barn kjent med kvensk språk gjennom musikk. Prosjektet har derfor spilt inn albumet Elävät ja elläimet.

Barn fra prosjektene Kvensk språkreir og Kvensk språkdusj har vært med i barnemusikkprosjektet. 13 barn fra Porsanger, deres sanggruppe heter Lasten lauluroikka samt 6 barn fra Nordreisa. Gjennom musikkprosjektet har de fått styrket kvenskopplæringa, og har samtidig fått lære om kvenske musikktradisjoner og hvordan man kan hente inspirasjon fra verdens musikktradisjon.

Anna-Kaisa Räisänen og Merethe Eidstø har skrevet nye sangtekster til tradisjonelle melodier, først til prosjektet Kvensk språkreir og senere til prosjektet Elävät ja elläimet. Alle sangene i prosjektet handler om natur og dyr, både ville dyr og husdyr. Carlos Jeldes har arrangert melodiene. Anna-Kaisa, Merethe og Carlos har også skrevet to helt nye sanger til prosjektet.

Kvensk institutt og Carlos Jeldes har satt sammen bandet til Elävät ja elläimet:
Carlos Alfredo Jeldes Ramirez, bass og perkusjon
Edgar Albitres, fløyte
Gro Ratama Skanke, fele
Stig Pettersen, trommer
Svein Schultz, bass
Torje Åsali Jenssen, gitar
Trygve Beddari, trekkspill