Konsert på Kvensk institutt: Midt i verden – en hyllest til Ivar Thomassen

Konsert: Torsdag 9. mai kl. 19.00 

Scene Finnmarks hyllest til visekunstneren Ivar Thomassen på ny turné i Finnmark!

Få artister er så folkekjære i Finnmark som Ivar Thomassen. I kjølvannet av hans alt for tidlige bortgang i 2016, ble han hyllet med både konsert under Varangerfestivalen og spaserstokk-turné i hele fylket i 2017, i tillegg til en turné våren 2018.

Nå tar Scene Finnmark sin hyllest av Ivar ut på en turné til nye steder i Finnmark, der det blir anledning til et gjenhør med mange av hans mest kjente sanger!

Fokus på egen region og egne verdier utgjør en rød tråd i Thomassens tekster. Det handler om vår egen natur, kultur og historie. Med andre ord: fokus på Finnmark og Nord-Norge – ikke som utkant, men som sentrum for våre liv. Derfor tittelen ”Midt i verden”, som forøvrig også er tittelen på en av hans viser.

Ivar Thomassen var født og oppvokst på Russenes i Porsanger, og utviklet seg etterhvert til å bli en av våre viktigste bidragsytere til den nordnorske visetradisjonen. Muntre bidrag som ”Imella multebær og mygg” og ”Det artige landet” er obligatoriske i Finnmarks barnehager, mens sanger som ”Attmed havet” og ”Takk, kjære fiende” maner den oppvoksende og voksne generasjon til ettertanke. Ivar rakk å gi ut to album – ”Attmed havet” (2003) og «Særlig når timan e blå» (2011).

Medvirkende:

Marit Karlsen – vokal
Asbjørn Ruud – gitar og vokal
Marianne Halmrast – bass og vokal
Sigbjørn Thomassen – gitar
Erik Håkon Halvorsen – tangenter
Ingrid Marie Willassen – fiolin
Agnieszka Orlowska – bratsj
Nikolay Girunyan – cello

Billetter kr. 200.- Forhåndsbestillinger: post(a)kvenskinstitutt.no

For spørsmål eller kommentarer, kontakt produsent Kai Somby:
kai@scenefinnmark.no / tlf. 913 70 495.

Konsertplakaten kan printes i A3 størrelse.

Kilde: Scene Finnmark