Potetfesten 18.10. avslutter et fint prosjekt med oppvekstsenter i Børselv 

Kvensk institutt og Børselv oppvekstsenter har gjennomført et samarbeidsprosjekt om Putaattimaa/Potetland. 

Formålet med potetprosjekt var å lære elevene om kvensk språk- og kultur gjennom praktisk arbeid med dyrking av poteter og andre spiselige vekster som erter og blomster. Språkopplæring har basert på seg learning by doing -metode og har også resultert i kreative oppfinnelser i form av skilting og pynting av potetlandet og til slutt en utstilling om hele prosessen. 

Kvensk institutt har gleden av å invitere media, foreldre og andre interesserte for felles Potetfest tirsdag den 18. oktober kl. 12-15. Det blir servert smakebiter av potetretter barnehagebarna og elevene lager selv, teaterforestillinger på kvensk, samisk og norsk, sanger og åpning av selve utstilling om potetland. 

Prosjektet har gitt gode resultater i form av stor avling av potetene og økte språkkunnskaper hos elevene. I tillegg har det vært gøy å jobbe sammen i prosjektets ulike faser. Børselv oppvekstsenter ved rektor Kirstin Eliassen og lærerstaben har vært med på å evaluere pilotprosjektets tilpasning til lærerplanens fagmålsetninger og skriftlig materiale brukt i prosjektet. 

Kvensk institutt har fått midler fra UDIRs Tilskuddsordning til å utvikle læremiddel for skole og pedagogisk barnehagemateriell i kategorien smale fagområde for å produsere pedagogisk veiledningshefte om språkopplæring med potetland på kvensk og norsk til alle. 

Heftet gis ut til våren 2023 og alle interesserte kan begynne å dyrke poteter med kvensk språk i den neste potetsesongen! 

For mer informasjon

Prosjektleder
Riinakaisa Laitila
kulturarbeider
Tlf. 457 33 656
riinakaisa.laitila@kvenskinstitutt.no 

Eller 

Rektor på Børselv oppvekstsenter
Kirstin Eliassen
Tlf. 954 27 347
kirstin.eliassen@porsanger.kommune.no