Smedkurs i Børselv

Smedkurs på Kventunet torsdag 29. juni – lørdag 1. juli.

Det arrangeres nytt kurs i smiing av jern tilsvarende kurset under Kipparifestivalen i fjor. Kursholder er supersmed Hans Erik Olsen fra Nord-Troms museum, som holder den tradisjonelle smedkunsten i hevd. Under kurset lærer man å smi komponenter som spiker og enkle smijernskomponenter samtidig som man får en orientering om jernbearbeidingsprosessen og smiteknikker.

Kursstart torsdag 29. juni kl. 09.00 og avsluttes lørdag 1. juli kl. 14.00. Det vil bli organisert arbeidsplasser med esse, ambolt og verktøy. Maks antall deltakere er satt til 8. Ta gjerne med jernemner, smedhammer og -tenger om man har, men kurset har verktøy til disposisjon samt jernemner. Møt i arbeidsklær som tåler gnistsprut og ta med hansker og vernebriller.

Kursavgift: Kr. 1000,-. Det vil bli organisert enkel lunsj under kursdagene.

Påmelding til: Jan Daleng, 913 44 184, helst SMS eller jadaleng@online.no