Nyheter på kvensk til barn og unge

Tidligere i år skrev Aftenposten Junior om Villen som lærer kvensk. Hun ønsket at Aftenposten, NRK og også andre skal løfte frem kvensk i medier. Nå har Villen, og også alle andre, mulighet til å lese nyhetsartikler på kvensk i Aftenposten Junior.

Kvensk institutt har startet samarbeidsprosjekt med Aftenposten Junior, og skal oversette tekster til Aftenposten Junior over tre år. I prosjektet skal det produseres minst en ny artikkel på kvensk hver uke.

«Det er fint at barn og unge kan lese på kvensk om temaer som er nær dem selv,» sier daglig leder Hilde Skanke på Kvensk institutt. Og hun tilføyer, «det skal støtte skoleundervisning og gi ny motivasjon til å lære kvensk.»

Fagligansvarlig på instituttet, Anna-Kaisa Räisänen, mener at det er viktig å skape nye språkarenaer for barn og unge. Instituttet oversetter tekster til barn og unge på den varianten som er i bruk i læremidler i dag. Anna-Kaisa jobber sammen med instituttets oversettere Merethe Eidstø, Mari Keränen og Pirjo Paavalniemi i dette prosjektet.

Her kan du lese om Villen på kvensk: Kjemper for språket sitt – Aftenposten Junior skole